Den digitale delen av livene våre blir stadig større, og de fleste av oss bruker flere timer foran PC-en eller mobiltelefonen hver uke. Dette er den viktigste grunnen til at webstrategi, så vel som utvikling og design av nettsider, er et fagområde som stadig vokser. Dette handler helt enkelt om at bedrifter ønsker å nå ut til potensielle brukere og kunder av en vare eller tjeneste, på en mest mulig effektiv måte, via web-siden sin.

På denne brukervennlige og oversiktlige siden kan du lære mer om webstrategi, design og utvikling av web. Vi tar for oss alt fra enkle til mer avanserte prinsipper innen de nevnte fagfeltene, slik at du kan få en bedre forståelse for hva som ligger bak nettsidene du besøker. Eller er du kanskje en av dem som drømmer om å utvikle og designe nettsider selv? Også du vil finne mye nyttig informasjon her på nettsett.no.

Hva kan du lese om på nettsett.no?

Vi ønsker å forklare og drøfte et i utgangspunktet avansert fagfelt på en enkel måte. Derfor vil du kunne finne enkle og lettleste artikler og guider på siden vår. Vi tar for oss alt fra digital markedsføring til verktøy for å lage nye nettsider. Du vil også kunne lære mer om søkemotoroptimalisering, som er en svært viktig del av markedsføringen i dagens digitale samfunn. Det handler om å bli sett.

Vi har artikler om både WordPress, Joomla! og Drupal, noe du absolutt bør bli kjent med dersom du planlegger å lage en ny nettside til en bedrift (eller privat). I tillegg har vi nyttige guider som forklarer deg grunnprinsippene innen SEM, SEO og innholdsstrategi. Foruten dette kan du bli bedre kjent med innholdsmarkedsføring, affiliates og markedsføring gjennom e-post. Få en bedre forståelse av den digitale verdenen, helt enkelt!

Hva er en webstrategi?

Før du setter i gang med å lese gjennom våre guider og artikler, kan det være greit å ha en viss forståelse for hva som menes med en webstrategi. Vi vil derfor prøve å forklare deg essensen av et stort og avansert fagfelt, for å gi deg et bedre utgangspunkt. Når en virksomhet etablerer eller skal lansere en nettside, må ledelsen bak bestemme nøyaktig hva de prøver å oppnå med sin satsing.

Ledelsen må også ha det klart for seg hva som får potensielle kunder og brukere til å besøke nettsiden. Er for eksempel hensikten bak siden salg av et produkt, å formidle informasjon til brukere/samarbeidspartnere, eller er målet bare å styrke profilen og virksomhetens omdømme? Å legge en klar plan for dette, er en webstrategi. Dette omhandler både SEO, tekniske løsninger, design, tekstinnhold og styring av trafikk til nettsiden.

Design

En viktig del av det å ha en suksessfull nettside, er å ha et godt design på siden. Ikke bare skal designet «treffe» målgruppen, men det skal også være et brukervennlig grensesnitt og helst være originalt (stikke seg ut i mengden). Enkelt forklart er webdesign designet på innholdet som presenteres på verdensveven (også kjent som World Wide Web, eller www). Ofte brukes uttrykket «webdesign» om utviklingen av selve brukergrensesnittet.

Et optimalt brukergrensesnitt kan designes ved hjelp av CSS, HTML og XHTML. Det er mange ting som skal stemme når den optimale nettside designes, som at siden bør være lett å finne (her kommer også SEO inn i bildet), tilgjengelighet, et attraktivt design, brukervennlige løsninger, samt innhold som er troverdig og nyttig. En nettside med et godt design vil nå mange flere brukere enn en med et dårlig design.

Utvikling

Begrepet webutvikling er svært omfattende, og omfavner alt fra utvikling av én statisk og enkel nettside, til svært komplekse nettbaserte applikasjoner, sosiale nettverk og forretningsløsninger. Ofte benyttes WordPress som en publiseringsløsning, mens andre velger å lage nettsider med kode fra bunnen av. Valgene er mange, og hver enkelt bedrift må finne den løsningen som passer best for sin webstrategi. Mange bedrifter ansetter en egen programutvikler som tar seg av dette området.

Oppsummering

Webstrategi, design og utvikling er viktige elementer som må tas i betraktning når en virksomhet ønsker å nå ut til potensielle kjøpere/brukere. Det hele handler om å bli sett i søkemotorene, som f.eks. Google, og å kunne kommunisere med kundene på en mest mulig effektiv måte. På nettsett.no finner du informasjon om alt fra SEO og SEM, til WordPress, Drupal, Joomla!, e-post og innholdsstrategi. Vi forklarer deg alt på en enkel måte.

3 Replies to “Webstrategi, design og utvikling | Velkommen til vår guide!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *